Каталог файлов
Главная » Файлы » ՀԵՏԱՔՐՔԻՐ ՖԱՅԼԵՐ,ՆՅՈՒԹԵՐ,ՆՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ |
Որո՞նք են էկոլոգիայի տեսանկյունից ամենավտանգավոր մթերքները
10.09.2011, 20:50 | |
Ամերիկյան Environmental working group ընկերությունը մշակել է դիետիկ առաջարկներ այն անձանց համար, ովքեր ցանկանում են նվազեցնել իրենց բացասական ազդեցությունը շրջակա միջավայրի վրա և կրճատել մթնոլորտում վնասակար գազերի ծավալը: Այդ նպատակով կազմվել է բնության վրա տարբեր մթերքների ազդեցությունը բնութագրող աղյուսակ, հաղորդում է Росбалт-ը: Ըստ մասնագետների՝ բնության համար ամենավտանգավորը գառան միսն է: 100 գրամ գառան մսի արտադրության ու պատրաստման ընթացքում արտանետվող գազերի քանակը համարժեք է ավտոմեքենայով 7 մղոն հեռավորություն անցնելու ընթացքում մթնոլորտ դուրս բերվող գազերի ծավալին: Բնության համար ավելի քիչ վտանգավոր են տավարի, խոզի միսն ու պանիրը: Էլ ավելի քիչ վնասակար գազեր են արտանետվում ձկնեղենի, թռչունների ու ձվերի արտադրության և պատրաստման ընթացքում: Էկոլոգիայի տեսանկյունից ամենաանվտանգը ոսպն է: 100 գրամ ոսպի աճեցումն ու պատրաստումը համարժեք է ավտոմեքենայով 100 մ հեռավորություն անցնելուն: Հատկանշական է, որ էկոլոգների խորհուրդները համընկնում են դիետոլոգների մոտեցումներին: | |
Просмотров: 546 | Загрузок: 0 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0 | |